Добредојдовте во турнирската база на податоци на chess-results.com

Chess-Results.com е моќен и посветен сервер само за chess-results.

Архивата на турнири на chess-results.com содржи повеќе од 145.000 турнири од целиот свет, од клупски турнири од Европски шампионати и шаховски Олимпијади. Ова е овозможено од програмот на Swiss-Manager, од административните програми за шаховски натпреварувања, кои соработуваат многу тесно со chess-results.com.

Барај турнир

Овде можете да побарате турнир и да ги прикажете/печатите/извезете во Excel конечните резултати, парувањата во колата, табели со партии и др.

Барај играч

Овде можете да ги пронајдите сите турнири каде играчот играл и да ги прикажете/печатите/извезете во Excel сите детали за играчот и турнирите.

Барај партија

Овде можете да ги пребарате партиите и да ги погледате online или да ги презевмете во PGN формат.

Контакт

За прашања, предлози и критики Ве молиме да ми пратите (Heinz Herzog) E-mail на :
contact@chess-results.com (Please in English or German)

Избор на турнир

Сортирај спрема

Бр.ТурнирФЕД.знамепоследно ажурирање
1НЭРТ ДАСГАЛЖУУЛАГЧ Шаравын ПҮРЭВЖАВ агсаны нэрэмжит "ӨСВӨРИЙН ШАТАРЧДЫН УЛСЫН АВАРГА ШАЛГАРУУЛАХ ТЭМЦЭЭН 2020" 14 нас ХӨВГҮҮД MGL
3 Минути
2GIẢI VÔ ĐỊCH CỜ VUA TRẺ XUẤT SẮC TOÀN QUỐC 2020 CỜ TIÊU CHUẨN - NỮ LỨA TUỔI 13 VIE
3 Минути
3"Ajechees 15.0" MEX
4 Минути
4GIẢI VÔ ĐỊCH CỜ VUA TRẺ XUẤT SẮC TOÀN QUỐC 2020 CỜ TIÊU CHUẨN - NAM LỨA TUỔI 9 VIE
7 Минути
5НЭРТ ДАСГАЛЖУУЛАГЧ Шаравын ПҮРЭВЖАВ агсаны нэрэмжит "ӨСВӨРИЙН ШАТАРЧДЫН УЛСЫН АВАРГА ШАЛГАРУУЛАХ ТЭМЦЭЭН 2020" 10 нас ХӨВГҮҮД MGL
7 Минути
6НЭРТ ДАСГАЛЖУУЛАГЧ Шаравын ПҮРЭВЖАВ агсаны нэрэмжит "ӨСВӨРИЙН ШАТАРЧДЫН УЛСЫН АВАРГА ШАЛГАРУУЛАХ ТЭМЦЭЭН 2020" 16 нас ХӨВГҮҮД MGL
9 Минути
7Первенство СФО по шахматам среди мальчиков до 11 лет RUS
14 Минути
8Ukraine Chess Championship Open - 2020 (pre-registration) UKR
16 Минути
9НЭРТ ДАСГАЛЖУУЛАГЧ Шаравын ПҮРЭВЖАВ агсаны нэрэмжит "ӨСВӨРИЙН ШАТАРЧДЫН УЛСЫН АВАРГА ШАЛГАРУУЛАХ ТЭМЦЭЭН 2020" 18 нас ОХИД MGL
17 Минути
103rd Chiang Mai Open & Youth Rapid Chess Championships 2020 - U 16 THA
18 Минути
113rd Chiang Mai Open & Youth Rapid Chess Championships 2020 - U 14 THA
18 Минути
123rd Chiang Mai Open & Youth Rapid Chess Championships 2020 - U 12 THA
19 Минути
13НЭРТ ДАСГАЛЖУУЛАГЧ Шаравын ПҮРЭВЖАВ агсаны нэрэмжит "ӨСВӨРИЙН ШАТАРЧДЫН УЛСЫН АВАРГА ШАЛГАРУУЛАХ ТЭМЦЭЭН 2020" 18 нас ХӨВГҮҮД MGL
19 Минути
14Torneo Blitz NCC - Club Municipal de Ajedrez de Rivas NCA
19 Минути
153rd Chiang Mai Open & Youth Rapid Chess Championships 2020 - U 10 THA
19 Минути
16Japan Chess Championship 2020 JPN
20 Минути
17GIẢI VÔ ĐỊCH CỜ VUA TRẺ XUẤT SẮC TOÀN QUỐC 2020 CỜ TIÊU CHUẨN - NAM LỨA TUỔI 17 VIE
22 Минути
18НЭРТ ДАСГАЛЖУУЛАГЧ Шаравын ПҮРЭВЖАВ агсаны нэрэмжит "ӨСВӨРИЙН ШАТАРЧДЫН УЛСЫН АВАРГА ШАЛГАРУУЛАХ ТЭМЦЭЭН 2020" 12 нас ОХИД MGL
23 Минути
196th Annual Weekend Tournament - Elite Brain ICA O7 MGL
23 Минути
206th Annual Weekend Tournament - Elite Brain ICA O10 MGL
24 Минути
21НЭРТ ДАСГАЛЖУУЛАГЧ Шаравын ПҮРЭВЖАВ агсаны нэрэмжит "ӨСВӨРИЙН ШАТАРЧДЫН УЛСЫН АВАРГА ШАЛГАРУУЛАХ ТЭМЦЭЭН 2020" 16 нас ОХИД MGL
26 Минути
22GIẢI VÔ ĐỊCH CỜ VUA TRẺ XUẤT SẮC TOÀN QUỐC 2020 CỜ TIÊU CHUẨN - NAM LỨA TUỔI 11 VIE
31 Минути
233rd Chiang Mai Open & Youth Rapid Chess Championships 2020 - U 8 THA
32 Минути
24НЭРТ ДАСГАЛЖУУЛАГЧ Шаравын ПҮРЭВЖАВ агсаны нэрэмжит "ӨСВӨРИЙН ШАТАРЧДЫН УЛСЫН АВАРГА ШАЛГАРУУЛАХ ТЭМЦЭЭН 2020" 12 нас ХӨВГҮҮД MGL
34 Минути
25НЭРТ ДАСГАЛЖУУЛАГЧ Шаравын ПҮРЭВЖАВ агсаны нэрэмжит "ӨСВӨРИЙН ШАТАРЧДЫН УЛСЫН АВАРГА ШАЛГАРУУЛАХ ТЭМЦЭЭН 2020" 10 нас ОХИД MGL
38 Минути
26Турнир в г.Артёме. Группа "А". RUS
39 Минути
27Турнир в г.Артёме. Группа "С" (до 1050) RUS
42 Минути
28Турнир в г.Артёме. Группа "В" (до 1300) RUS
42 Минути
29GIẢI VÔ ĐỊCH CỜ VUA TRẺ XUẤT SẮC TOÀN QUỐC 2020 CỜ TIÊU CHUẨN - NAM LỨA TUỔI 13 VIE
45 Минути
30Waldviertler Meisterschaft Liga Waldviertel 2020/21 AUT
45 Минути
31GIẢI VÔ ĐỊCH CỜ VUA TRẺ XUẤT SẮC TOÀN QUỐC 2020 CỜ TIÊU CHUẨN - NAM LỨA TUỔI 7 VIE
52 Минути
32НЭРТ ДАСГАЛЖУУЛАГЧ Шаравын ПҮРЭВЖАВ агсаны нэрэмжит "ӨСВӨРИЙН ШАТАРЧДЫН УЛСЫН АВАРГА ШАЛГАРУУЛАХ ТЭМЦЭЭН 2020" 8 нас ХӨВГҮҮД MGL
54 Минути
333rd Chiang Mai Open & Youth Rapid Chess Championships 2020-Open THA
1 Часови 8 мин.
34GIẢI VÔ ĐỊCH CỜ VUA TRẺ XUẤT SẮC TOÀN QUỐC 2020 CỜ TIÊU CHUẨN - NỮ LỨA TUỔI 11 VIE
1 Часови 18 мин.
35机器人谷杯第一届中国城市国际象棋联赛(团体) 种子排位赛 CHN
1 Часови 18 мин.
36November Karakol Chess Rapid 1C KGZ
1 Часови 20 мин.
37November Karakol Chess Rapid 1B KGZ
1 Часови 20 мин.
38November Karakol Chess Rapid 1A KGZ
1 Часови 20 мин.
39Турнир,посвященный Дню народного единства.Старшая группа. RUS
1 Часови 24 мин.
40GIẢI VÔ ĐỊCH CỜ VUA TRẺ XUẤT SẮC TOÀN QUỐC 2020 CỜ TIÊU CHUẨN - NAM LỨA TUỔI 15 VIE
1 Часови 24 мин.
41GIẢI VÔ ĐỊCH CỜ VUA TRẺ XUẤT SẮC TOÀN QUỐC 2020 CỜ TIÊU CHUẨN - NỮ LỨA TUỔI 9 VIE
1 Часови 30 мин.
42 Campeonato por Equipos Blitz 2020 - Fecha 4 CRC
1 Часови 36 мин.
43Waldviertler Meisterschaft 1.Klasse Waldviertel 2020/21 AUT
1 Часови 52 мин.
44НЭРТ ДАСГАЛЖУУЛАГЧ Шаравын ПҮРЭВЖАВ агсаны нэрэмжит "ӨСВӨРИЙН "ӨСВӨРИЙН ШАТАРЧДЫН УЛСЫН АВАРГА ШАЛГАРУУЛАХ ТЭМЦЭЭН 2020" 8 нас ОХИД MGL
1 Часови 53 мин.
45IX турнир по сёги на Кубок Генерального Консула Японии в Санкт-Петербурге RUS
1 Часови 57 мин.
46GIẢI VÔ ĐỊCH CỜ VUA TRẺ XUẤT SẮC TOÀN QUỐC 2020 CỜ TIÊU CHUẨN - NỮ LỨA TUỔI 7 VIE
2 Часови 17 мин.
476th SKBJ JUNIOR CHESS ONLINE CHAMPIONSHIP 2020 - UNDER 09 MAS
2 Часови 21 мин.
48GIẢI VÔ ĐỊCH CỜ VUA TRẺ XUẤT SẮC TOÀN QUỐC 2020 CỜ TIÊU CHUẨN - NAM LỨA TUỔI 6 VIE
2 Часови 48 мин.
49GIẢI VÔ ĐỊCH CỜ VUA TRẺ XUẤT SẮC TOÀN QUỐC 2020 CỜ TIÊU CHUẨN - NỮ LỨA TUỔI 15 VIE
2 Часови 54 мин.
50Campeonato Paulista Escolar Online 2020 - Categoria D (6º e 7º ano) BRA
3 Часови 6 мин.
Сервер на Chess-Tournament-Results © 2006-2020 Heinz Herzog, CMS-Version 25.08.2020 09:21
PixFuture exclusive partner, masthead